Jakál Adrienn

Jakál Adrienn

A megjelenők és a sunnyogók!

Egy asztalnál

2017. október 17. - jakáladrienn

 

Múlt héten pár ellenzéki párt szeretett volna egy olyan eseményt, ahol elmondhatja véleményét. Nem azért, mert egyetértenek vagy, hogy egyeztessenek, pusztán fontosnak tartották, hogy korlátozott média mellett megismerhessék ki, mit gondol, a soproniak meghallgathassák bizonyos témákról a véleményüket. 

vita.jpg

(fotó: cyberpress.hu)

Sajnos kevés helyi pártvezető érezte fontosnak ezt az eseményt, annak ellenére, hogy minden meghívott párt szeretne jelöltet indítani 2018-ban. 

A Fidesz-KDNP a nemzeti konzultációra hivatkozva nem vett részt az eseményen. Nagy meglepetést, azért valljuk be, ez nem okozhatott egy pártvezetőnek sem. Amúgy is "köztudott", hogy a nemzeti konzultációban Sopront érintő kérdésekre is megkaphatjuk a válaszokat. Legalábbis szerintük. 

nmj.jpg

A többi meghívott pártot nem nevezném meg külön-külön, összességében a távolmaradásukra érkeztek, vagy meg sem érkeztek indokok az esemény előtt pár órával, vagy volt, akitől utána sem. (A meghívók minimum egy héttel korábban lettek kiküldve) 

Én, a Párbeszéd soproni szervezetének képviseletében azért mentem el, mert érdekel, hogy a többi helyi párt mit gondol a városunkat érintő problémákról, az itt élők hogyan látják a helyzetet. Attól függetlenül érdekelt az álláspontjuk, hogy bal oldalinak, liberálisnak, jobboldalinak, vagy zöldnek gondolják magukat. Nyilván nem mindenben értettünk egyet, de voltak, amiket hasonlóképpen látunk, hiszen mégis ugyanazon város problémáiról beszéltünk. A fórum a célját elérte azok számára, akik részt vettek rajta. 

De azon helyi ellenzéki pártok, akik nem jöttek el, mennyire akarják meghallgatni az itt élőket? Mennyire szeretnék, hogy a soproniak megismerhessék őket? Mennyire szeretnének 2018-ban választást nyerni?

Miért akarják azt, hogy az általuk törpepártnak nevezett pártok beálljanak mögéjük, miközben a saját pártjuk is szétesőben van? 

Hol voltak az elmúlt években? Hány olyan eseményen álltak ki soproniként, ami országosan, vagy helyben meghatározó volt?

Hányszor hallgatták meg az itt élőket? Miért gondolják, hogy ilyen hozzáállással választást nyernek itt? 

Ezekre a kérdésekre mindenki maga válaszoljon. Hiszem, hogy  lehetne nyerni! De nem egyfajta finomított "ki,ha én, nem" Fidesz kommunikációval. Kevesebb arroganciára és lenézésre lenne szükség. 

Részemről köszönöm a szervezést, és köszönöm a Momentum, LMP, ÚK pártvezetőinek, hogy eljöttek.

Akik nem tudtak eljönni itt tekinthetik meg. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jadrienn.blog.hu/api/trackback/id/tr2813007410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása